Asir Light Summer Jacket Reed – ABOUT COMPANIONS

2 295 kr

2 295 kr

100% EKOLOGISKT & SJYSST

Beskrivning

Asir från About Companions är en upplyft å lite elegantare version av en klassisk workwear-jacka. De stilrena släta metallknappar och dolda sidofickorna bidrar till en lite renare känsla. Less-is-more förutom när det kommer till kvaliteten. För detta är i princip så välgjort det kan bli. Färgen har en lätt grön ton som känns riktigt modern och fräsch.

Tyget har en fantastiskt vacker textur. Detta är ingen vanlig slät kanvas utan tyget är vävt på ett sätt som gör det luftigt och ett lite vågliknanade mönster som påminner lite om bäckebölja. Se närbilder!

Denna pjäs funkar lika bra som skjorta & som jacka.  Asir är lite av en kameleont och passar in i så många olika stilar & situationer. Det finns även matchande byxor för en komplett outfit. Kolla in Olf Light Trousers in Reed här.

About Companions herrjackor & overshirts i ekologiska kanvastyger tillverkas i 5st olika storlekar. Från S till XXL. Storlekarna är väldigt spot-on – varken stora eller små! Deras tyger är alltid 100% ekologiska & vävda i Europa. Allt sömnadsarbete sker i Europa. Dessutom är deras tyger uteslutande förvtvättade så du slipper obehagliga antiklimax efter första tvätten. Tvätta i 30 grader & About Companion garanterar att den inte krymper. Lite dyrare – väldigt mycket bättre!

Slowfashion! About Companion har helt klart ett trovärdigt koncept som inte bara omfattar de hållbara materialen de använder eller var/hur de producerar sina hållbara plagg. Deras olika modeller samt egenutvecklade tyger tillåts finnas i kollektionerna i flera säsonger utan minsta förändring av kvaliteten & färgen osv. Detta gör att du kan köpa en jacka eller overshirt (som denna) en säsong för att sedan 1 år senare köpa ett par matchande byxor. Viss förnyelse sker givetvis men grundtanken är iallafall att sakta ned.

Modell: Asir Light Summer Jacket
Material: 100% ekologisk bomull
Tillverkningsland tyger: Portugal
Sömnad: Litauen
Tyg: 230 g/m2
Färg: Reed
Varumärke: ABOUT COMPANIONS
VEGAN: JA