Olf Light Summer 5-Pocket Trousers Reed – ABOUT COMPANIONS

1 995 kr

1 995 kr

100% EKOLOGISKT & SJYSST

Artikelnr: olf-canvas-reed Kategorier: , , , , , , , Etiketter: , ,

Beskrivning

Olf ekologiska kanvasbyxor från About Companions är ett par loose fit herrbyxor med lätt avsmalnad passform som ändå uppfattas som ganska raka. Olf är den ultimata byxan som funkar vid väldigt många olika tillfällen. Aldrig risig men inte heller överdrivet uppklädd liksom. Ett tips är att kolla in deras övriga plagg som använder exakt samma sorts tyg för en mer komplett look. Det finns till exempel en matchande overshirt som heter Owe.

Tyget har en fantastiskt vacker textur. Detta är ingen vanlig slät kanvas utan tyget är vävt på ett sätt som gör det luftigt och ett lite vågliknanade mönster som påminner lite om bäckebölja. Se närbilder!

About Companions herrbyxor i ekologiskt bomullstyg tillverkas i 5st olika storlekar. Från S till XXL. Storlekarna är väldigt spot-on – varken stora eller små! Deras tyger är alltid 100% ekologiska & vävda i Europa. Allt sömnadsarbete sker i Europa. Dessutom är deras tyger uteslutande förvtvättade så du slipper obehagliga antiklimax efter första tvätten. Tvätta i 30 grader & About Companion garanterar att den inte krymper. Lite dyrare – väldigt mycket bättre!

Slowfashion! About Companion har helt klart ett trovärdigt koncept som inte bara omfattar de hållbara materialen de använder eller var/hur de producerar sina hållbara plagg. Deras olika modeller samt egenutvecklade tyger tillåts finnas i kollektionerna i flera säsonger utan minsta förändring av kvaliteten & färgen osv. Detta gör att du kan köpa ett par mörkblå byxor (som dessa) en säsong för att sedan 1 år senare köpa en matchande blazer eller väst osv. Viss förnyelse sker givetvis men grundtanken är iallafall att sakta ned tempot & putta ned fastfashion i träsket det här hemma.

Modell: Olf Trousers Light Summer 5-Pocket
Material: 100% ekologisk bomull
Tillverkningsland tyger: Portugal
Sömnad: Litauen
Tyg: 230 g/m2
Färg: Reed
Varumärke: ABOUT COMPANIONS
VEGAN: JA