REA

Veman Wool Vibram Svarta – WINTER LIFE

1 295 kr 695 kr

1 295 kr 695 kr

LIKA BRA UTE SOM INNE

Beskrivning

Veman är en hybrid mellan en vinterkänga & en innesko som funkar lika bra utomhus som inomhus. Lite som att en klassiskt toffel i ullfilt mjuklandat ovanpå en pålitlig vintersula. Lätt att kliva i & lätt att ta av sig. Hur du väljer att använda den är upp till dig? Kanske den mest geniala slip-on skon som någonsin existerat. Extra kul med svensktillverkat dessutom! 

Det finns så många användningsområden för Veman. Ullen & den låga vikten gör Veman till en perfekt läger/camingsko, svårslagen som vinterbadsko & i situationer då man rör sig mellan olika extrema zoner & projekt. Stoppa ned en söndervandrad dyblöt fot i en Veman & du kommer ett steg närmare himmelriket. Kombinationen ull, rätt sula & enkelheten att ta av sig & å sätta på sig skon slår det mesta.

Det mest unika med Veman är nog att den på avstånd ser ut att vara en ”vanlig” ylletoffel men faktiskt är utrustad med samma sorts Vibramsula som deras klassiska Bottiner Luddan. En sula som som tack vare sin mjuka greppighet (utvecklad för is & halka) faktiskt gör sig lika bra inomhus då den är väldigt tyst på hårda golv.

Vemans kraftiga filtade ull står för merparten av överdelen och garanterat ett riktigt sjysst klimat för fötterna i såväl kallt som blött väder. Den filtade ullen formas med tiden efter dina fötter precis som en skinnkänga gör. Den komfortabla innersulan är täckt av samma sorts yllefilt vilket innehör att din fot är helt insluten av ylle – magi! Faktum är

Överdelen har en 7mm tjock yllefilt samt en hög kant av gummi som skyddar mot blöt snö & slask. Inte helt olikt gummerade vandringskängor.

Yttersulan håller en låg profil men erbjuder en gummimix som ger bra grepp på is & snö utan att för den delen vara så grov som ett traktordäck. Sulan innehåller mycket naturgummi så den stelnar inte som inga mer syntetiska sulor. Därför kan den greppa väldigt bra pp hala underlag som blöta röstar, stenar & trallplank osv. Så låt dig inte luras av att mönstret inte är så grovt – det är materialet som avgör!

SKÖTSELRÅD! Torkas i rumstemperatur

STORLEKSGUIDE: Den lösa innersulan av ull tillåter dig att lägga i en extra sula undertill om den känns lite stor, kanske när du inte bär strumpor. I övrigt så är de true-to-size.

Modell: Veman
Storlekar: 36-45
FÄRG: Svart
Tillverkare: WINTER LIFE
Material: Ullfilt bestående av 70% ylle förstärkt med 30% polyester. Vibramsulor & detaljer i gummi & polyuretan.

Vilka är WINTER LIFE? Winter Life är en anrik svensk skotillverkare med rötterna i 60-talet som numera håller till i Vemdalen. I en härlig miljö tillverkar de främsta så kallade ”Luddor”. En finare variant av curlingkänga av ull, skinn och cellgummi som blev början till deras Luddankänga.