Sotnäbb – KERO

kr

kr

KROMFRITT & NATURGARVAT

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Sotnäbb näbbsko från lappländska Kero tillverkade i kromfritt & vegetabiliskt garvat renskinn. Näbbskon har hundratals år på nacken. Sotnäbb hedrar & uppdaterar arvet med en moderna sula & en mer praktiskt kängsnörning.

Kero´s näbbkängor vilar på en riktigt bra &  sula från Vibram. Samma sula som Skråmträsk & Winter Life valt att använda sig av då den erbjuder hög komfort & mycket bra grepp på is. Låt dig inte luras av det släta mönstret. Traktorsula & stora mönster är inte det som garanterar bäst grepp. Det är lika viktig med rätt gummimix.

Kero har producerat sina näbbskor i snart 100 år. De har aldrig tappat kursen och är stora förebilder för oss på A+:) när det kommer till slowfashion & hållbar produktion. Företaget ägs fortfarande av samma släkt, hantverket ligger alltid på topp & materialvalen är alltid i fokus. Nike finns säkert kvar om 100 år – men det gör nog Kero också!

Kero använder sig av naturgarvade renskinn i sina skor, tofflor & övriga produkter. Förutom att vara lokalt, renare & mer miljövänligt erbjuder dessa skinn högre komfort & en bättre andningsförmåga.

Slowfashion handlar inte bara om tidlösa produkter. Produkterna bör även tillverkas på mest hållbara vis samt vara konstruerade så att de går att laga. På en Kero näbbsko innebär det att sömmar kan lagas & att sulor kan bytas ut. Sulan på Kero är inte lika unik som överdelen så det är inga problem att renovera dessa lokalt den dag de kan behöva liten TLC.

Modell: Sotnäbb
Färg: Svart
Varumärke: KERO
Material: Renskinn
Kromfria: JA