Roy Selvage Organic Indigo Dry – KINGS OF INDIGO

2 750 kr

2 750 kr

ÄKTA SELVEDGE & INDIGO

Beskrivning

Roy Selvage är en ny modell från KOI – Kings of Indigo med en lös passform, raka ben & mellanhög midja i rådenim. En klassisk 5-fickorsdesign & exakt ett par såna jeans vi eftersökt från världens kanske vettigaste jeansmärke. Det tjocka, kraftiga & rigida tyget består av 100% ekologisk bomull färgad med äkta indigofärg vilket ger den där lilla extra magin. Roy Selvage är precis som alla KOI´s jeans veganska & hållbart producerade. Detta är jeans som tar lite tid att gå in men som håller betydligt längre och därför utan snack är det mest hållbara valet. Modellen är tidlös & kvaliteten på absolut topp – lite dyrare mycket bättre!

Roy tillverkas enbart i 34-längder vilket också är mycket klassiskt. Vik upp ordentligt eller lägga upp hos din lokala skräddare om de känns för långa.

Detta är ett par äkta selvedge denim jeans vilket som är tillverkade av denimtyg som är vävt på äldre typer av vävstolar & ger tyget en stadkant – en kant som hindrar tyget från att fransa sig. Denna kant kan du hitta på insidan av byxbenet oftast i form av en vit-röd-randig kant. K.O.I är ett av väldigt få varumärken som dessutom erbjuder ekologiska varianter av selvedge/selvage-jeans. Denna sorts jeans har sällan en tvätt/slitning utan är enbart färgade så du med tiden kan sätta din egna prägel på byxan.

Förutom att Roy är tillverkade i ekologisk bomull har KOI dessutom valt återvunna material för alla metalldelar såsom knappar & nitar samt förstärkt fickorna med återvunnen polyester för att undvika att nycklar & dylikt nöter hål.

Modell: Roy Selvage
Färg: Clean Easy Fade Indigo Dry
Passform: Loose Fit, Long Rise & Straight
Varumärke: K.O.I – KINGS OF INDIGO
Material: 100% ekologisk bomull
VEGAN: JA
Tillverkningsland: Turkiet
Art nr: K220751802-2019