Merino Pocket Hat Silver Stone – ENGEL

375 kr

EKOLOGISK YLLE & SILKE

Slut i lager

Beskrivning

Pocket Hat från Engel Sports är en tunn & stretchig funktionsmössa i 70% ekologisk merinoull. Perfekt till dina mest fysiska aktiviteter och framförallt en bra hjälmmössa till skidåkning & cykling. Finstickad i Engels egna funktionsmaterial som har lite bättre stretch än deras klassiska vardagsmerino.

Merinoull är supermjukt, andas exceptionellt väl & är naturligt anti-bakteriellt. Ylle värmer tom fast det är blött tack vare förmågan att binda fukt inuti dess ihåliga fiber. Du behöver inte tvätta plagget särskilt ofta utan en snabb vädring över natten & byxorna har renat sig självt.

Engel  Sports är ett systerföretag till Engel & tillverkar alla sina underkläder såväl som väver tygerna i en egen fabrik i Tyskland. Engels egna anläggning.  Ullen är ekologiskt certifierad av GOTS och är helt obehandlad. Det vill säga att man inte täckt in fibrerna i polyuretan (superwash) eller behandlat materialet med krom och liknande för att fräta bort de mest kliiga håren.  Många av dessa hemska behandlingarna tar nämligen bort många av ullens mest fantastiska egenskaper – så ett stort NEJ till sånt.

Modell: Pocket Hat
Material: 70% ekologisk merinoull, 28% silke 25 elastan
Certifiering: GOTS
Varumärke: ENGEL
Tillverkningsland: Tyskland