Marathon Outdoor Sneakers – JECKYBENG x NOVESTA

kr

kr

EKOBOMULL / YLLE / NATURGUMMI

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Wow wow wow! Jeckybeng´s Marathon urban outdoor sneaker är bara så sjukt härlig! Den perfekta vattentåliga & välventilerande frilufts-sneakern som levererar under alla förhållanden & samtidigt är mer eller mindre helt & hållet producerad i ekologiska & naturliga material.

Jeckybeng’s Marathon är utvecklad i samarbete med Novesta & producerad i deras sjyssta fabrik i Slovakien. Novesta har lånat ut överdelen som de tillverkade för Tjeckoslovakiens OS-team inför olympiaden i Seoul 1988. Medan Jeckybeng har använt sina naturliga funktionsmaterial för att få till den kanske mest hållbar producerade dåligt-väder-sneakers någonsin.

Överdelen är producerad av ett vattentätt yllematerial samt Jeckybeng´s ekologiska & vattentäta bomull som dessutom har en hög andningsförmåga. Skosnören är tillverkade av 100% ekologisk bomull med en vaxad yta så de inte suger åt sig en massa väta.

För att minska spridningen av mikroplaster består hela undersulan/slitsulan av 100% rågummi. Gummin är inte bara nedbrytbar utan erbjuder dessutom ett grymt bra grepp på våta ytor. Det kraftiga mönstret är inte bara skitsnyggt utan gör sitt för greppet de med.

Mellansulan består av en EVA-gummi för bästa komfort & stabilitet.

Modell: Marathon
Färg: Svart
Material överdel: Ekologisk bomull, ylle
Material slitsula: Rågummi
Material mellansula: EVA
Varumärke: JECKYBENG