Glenbrook All-Weather Parka Organic Cotton – LANGERCHEN

3 495 kr

3 495 kr

EKOLOGISKT & ÅTERVUNNET

Beskrivning

Agavegrön vardagsparka med membran tillverkad av mestadels ekologiska & återvunna material. Langerchen Glenbrook har en helt ny sorts materialmix mot tidigare versioner av vår mest uppskattade regnplagg. Den ekologiska bomullen är numera förstärkt med 32% återvunnen polyester vilket resulterar i mer slitstyrka & bättre komfort. En vanlig parka till det yttre men som funkar alla väderförhållanden. 

Glenbrook BP känns mer som en klassisk kanvasparka på utsidan. Membranet sitter dolt på insidan så till det yttre döljer parkan sina superkrafter. BP står för det ”backpack-system” som tillåter dig att ta av dig kappan och bära den som en ryggsäck. Systemet är avtagbart om man tycker det är onödigt.

Den vattentåliga funktionen existerar tack vare en tunn beläggning av polyuretan som gör ytan 100% vattentät & vindtätt. Samtliga sömmar på Glenbrook är givetvis tejpade som vilket modernt funktionsplagg som helst.

Men det härliga är att en varken känns eller ser ut som en regnkappa. Beläggningen sitter nämligen på insidan så utåt sätt har du en mycket stilig bomullskanvas. Långt från lika plastigt som mindre hållbara konkurrenter erbjuder. Glenbrook har en vattenpelare på hela 10.000mm.

Vad betyder OCS? OCS står för Organic Cotton Standard och är den certifiering Langerchen använder för plagg som har lite högre andel icke-ekologiskt material. OCS fokuserar på mängden ekologiskt innehåll i en produkt. För den sortens funktionsplagg Glenbrook ändå är får en OCS-blended-certifiering anses väldigt bra.

Material: 50% ekologisk bomull, 32% återvunnen polyester, 18% polyester polyuretan membran
Modell: Coat Glenbrook BP
Färg: Agave / Ljusgrönturkos
Tillverkare: LANGERCHEN
Certifiering: OCS Blended – Organic Cotton Standard

Vegan: JA

Langerchen tillverkar moderna herr & damjackor för stad & land med hög funktion & en otroligt progressiv inställning till hållbart mode. Langerchen utvecklar sina egna funktionsmaterial och fokuserar på ekologisk bomull, lin, ylle samt återvunnen polyester.

Samtliga jackor tillverkas i Langerchens GOTS-certifierade sömnadsstudio. Eftersom Langerchen äger hela produktionskedjan och endast tillverkar exakt det antal jackor som vi återförsäljare förbeställt förhindras överproduktion och stora varulager. Hos A+:) hittar du flera modeller & färgkombinationer unika för just vår butik.