Darkin All-Weather Parka Organic Cotton – LANGERCHEN

3 295 kr

3 295 kr

EKOLOGISKT & ÅTERVUNNET

Artikelnr: j574cs08-eclipse-1 Kategorier: , , , , , , , , , ,

Beskrivning

Olivgrön vardagsparka med membran tillverkad av mestadels ekologiska & återvunna material. Langerchen Darkin har en helt ny sorts materialmix mot tidigare versioner av vår mest uppskattade regnplagg. Den ekologiska bomullen är numera förstärkt med 32% återvunnen polyester vilket resulterar i mer slitstyrka & bättre komfort. En vanlig parka till det yttre men som funkar alla väderförhållanden. 

Detta är exakt samma modell & konstruktion som den uppskattade Darkin vi sålde under våren/sommaren/hösten 2023 fast i en ny färg som är mer varm grön i färgen. Den känns mer som en klassisk kanvasparka på utsidan. Membranet sitter dolt på insidan så till det yttre döljer parkan sina superkrafter.

Den vattentåliga funktionen existerar tack vare en tunn beläggning av polyuretan som gör ytan 100% vattentät & vindtätt. Samtliga sömmar på Darkin är givetvis tejpade som vilket modernt funktionsplagg som helst.

Men det härliga är att en varken känns eller ser ut som en regnrock. Beläggningen sitter nämligen på insidan så utåt sätt har du en mycket stilig bomullskanvas. Långt från lika plastigt som mindre hållbara konkurrenter erbjuder. Darkin har en vattenpelare på hela 10.000mm.

Material: 50% ekologisk bomull, 32% återvunnen polyester, 18% polyester polyuretan membran
Modell: Darkin Parka 
Färg: Olive / Olivgrön
Tillverkare: LANGERCHEN
Vegan: JA

Langerchen tillverkar moderna herr & damjackor för stad & land med hög funktion & en otroligt progressiv inställning till hållbart mode. Langerchen utvecklar sina egna funktionsmaterial och fokuserar på ekologisk bomull, lin, ylle samt återvunnen polyester.

Samtliga jackor tillverkas i Langerchens GOTS-certifierade sömnadsstudio. Eftersom Langerchen äger hela produktionskedjan och endast tillverkar exakt det antal jackor som vi återförsäljare förbeställt förhindras överproduktion och stora varulager. Hos A+:) hittar du flera modeller & färgkombinationer unika för just vår butik.