REA

Bora Khaki – Men´s – ECOALF

1 100 kr 550 kr

1 100 kr 550 kr

R-PET & SORONA

Nollställ

Beskrivning

Bora Basic Khaki från Ecoalf är en grå sneaker med gula detaljer tillverkad av R-PET och Sorona. Överdelen består av ett mycket elastiskt & stickat material som är superbekvämt, lätt & luftigt – nästan som en strumpa!

Ecoalf har alltid lett utvecklingen av att göra mode & sneakers från återvunna material. Allt från återvunna PET-flaskor till fiskenät har förvandlats från skräp till en ny produkt. Med åren har alltfler produkter dessutom tillverkats av råmaterial som samlats in via en av deras 2st anläggningar i Spanien samt Thailand. En del av projektet ”Upcycling the oceans” där plast räddas ur haven och den plast (främst PET-flaskor) som är i gott nog skick återvinns & blir först plastchips, sedan en fiber, fibern spinns till en tråd som sedan stickas till en överdel. Sedan våren 2020 är även har även Bora kommit till ur denna unika process.

Även sulan är något alldeles extra. På något vänster är den baserad på alger. Vi har inte riktigt lyckats haja detta 100% men vi kallar den en bio-polymer tills vi vet mer. Den är lätt & levererar som vilken modern yttersula som helst.

Bora precis som resten av Ecoalfs kollektion av skor väger i princip ingenting, vilket ger dig som bär skon fjäderlätta steg. Det är mycket tack vare den

Material: Återvunnen polyester
Tillverkare: ECOALF
Modell: Bora Basic Sneaker
Färg: Khaki