Condor 2 Löpsko Light Grey Brittany – Men´s – VEJA

kr

kr

VEGAN & HÅLLBAR

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Nu är den här! VEJA´s efterlängtade löpsko Condor 2. Hållbara material, progressiv design, vegansk & rättvist producerad. En enhörning bland joggingskor och kanske det som en gång för alla får mig att börja träna längs Södermalms strandpromenader. Hela 57% av skon är växtbaserad eller från återvunnet råmaterial.

Framförallt ger Condor 2 svar på den eviga frågan om huruvida vi säljer några löpskor. Våra mest trogna kunder har ställt den frågan i ganska exakt 1o år. Sen dagen vi öppnade butiken faktiskt. Från och med nu är svaret alltid JA!

Condor 2 har en överdel inkl liner tillverkad av 100% återvunnen polyester. De inbyggda hälsupportsen samt den ikoniska V-loggan är tillverkade av 100% Pebax RNew (100% ricinolja). Såväl innersulan & mellansulan består till största del av en växtbaserad syntetgummi bestående av sockerör & återvunnen plast samt – håll i dig – bananolja! Det stötdämpande materialet är även det lite bättre än hos konventionella skotillverkare. Fast det bara är 30% naturlig latex i mixen medan 70% är syntetisk latex av PU. Yttersulan, den som möter asfalten, är även den unik med sin mix av 30% vildgummi, 30% bioplast från risskördsavfall & endast 39% petrokemisk syntetgummi.

Typ: Road & Park
Ride: Neutral
Drop: 10mm (27mm-17mm)
Vikt: 300 gram (size 43)

Varumärke: VEJA
Vegan: JA
Modell: Condor 2
Färg: ALVEOMESH LIGHT-GREY BRITTANY
Tillverkningsland: Fair-trade producerade i  Brasilien.