Wendel Flannel Vest Coal – ABOUT COMPANIONS

kr

kr

100% EKOLOGISKT & SJYSST

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Artikelnr: wendel-vest-eco-coal Kategorier: , , , , , , , , , , ,

Beskrivning

Wendel från About Companions är en kraftig ekologisk bomullsväst med hög krage. Västen är sydd i dubbla lager & varm nog för att funka som ett ytterplagg på sommarhalvåret såväl som en del av ett lager-på-lager-tänk på vinterhalvåret. Skalet är tillverkat av ett borstat ekologiskt bomullstyg medan fodret är av en slätare sort. Passformen är rak & avslappnad.

Västen har kraftfulla tryckknappar från YKK samt About Companions signifikativa bröstfickor såväl som väl dolda sidofickor på vardera sida. Stilmässigt är Wendel av det lite striktare slaget. Kragen är utan tvekan dess främsta egenskap rent funktionsmässigt. Perfekt när kylan kryper nedåt och vinden tar i.

About Companions västar i ekologiskt flanelltyg tillverkas i 5st olika storlekar. Från S till XXL. Deras tyger är alltid 100% ekologiska & vävda i Europa. Allt sömnadsarbete sker i Europa. Dessutom är deras tyger uteslutande förvtvättade så du slipper obehagliga antiklimax efter första tvätten. Tvätta i 30 grader & About Companion garanterar att den inte krymper. Lite dyrare – väldigt mycket bättre!

Slowfashion! About Companion har helt klart ett trovärdigt koncept som inte bara omfattar de hållbara materialen de använder eller var/hur de producerar sina hållbara plagg. Deras olika modeller samt egenutvecklade tyger tillåts finnas i kollektionerna i flera säsonger utan minsta förändring av kvaliteten & färgen osv. Detta gör att du kan köpa en väst (som denna) en säsong för att sedan 1 år senare köpa ett par matchande byxor. Viss förnyelse sker givetvis men grundtanken är iallafall att sakta ned.

Modell: Wendel Vest Flanell
Material: Skal 100% ekologisk bomull. Lining: 100% ekologisk bomull.
Tillverkningsland tyger: Portugal
Sömnad: Portugal
Färg: Eco Coal / Mörkgrå
Varumärke: ABOUT COMPANIONS
VEGAN: JA