V-10 Vegan CWL White Rose Fluo – Women´s – VEJA

kr

kr

VEGAN & HÅLLBAR

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

CWL är den veganska versionen av klassiska V-10:an från VEJA där läder & mocka / skinnpanelerna bytts ut mot ett relativt hållbart framtaget konstskinn. VEJA är alltid progressiva i sina materialval Det räcker inte att det ska vara veganskt. Det måste vara bättre än bara plast & det sak fasen producera under rättvisa förhållanden.

Utöver det veganska materialet är det exakt samma v-10:a som alltid – bara att ännu fler kan älska den! Rättvist producerad med fokus på hållbara material såsom vildgummi, ekologisk & återvunnen bomull samt återvunnen polyester.

CWL står för ”Cotton Worked as Leather”. Det är ett veganskt alternativ till skinn och består av 100% ekologisk bomull som fått en beläggning bestående av PU, majsharts & ricinolja. Beläggningen är 54% plantbaserad och just nu det bästa alternativet på marknaden.

Detta är den modell Veja släppte för att fira 10 år som världens ledande sneakersmärke när det kommer till hållbarhet i form av ekologiska & återvunna material & en sjysst produktion. Som för övrigt sker i Brasilien. V-10:an börjar bli något av en klassiker här på A+:) och vi har som enda återförsäljare i Sverige sålt den från dag 1. Sjukt kul då vi trodde det skulle vara en limiterad grej som bara var inne för ett kort gästspel. Numera har vi 4-5st olika V-10 varje säsong och sedan hösten 2020 finns även veganska versioner av en av världens mest hållbart producerade sneaker.

Varumärke: VEJA
Vegan: JA
Modell: V-10 CWL
Färg: White Rose Fluo
Material: CWL-läder, ekologisk eller återvunnen bomull, återvunnen polyester, vildgummi, majsharts, sockerrör, återvunnen EVA & polyuretan.
Tillverkningsland: Fair-trade producerade i  Brasilien.