Lucan Organic Wool Jacket Dark Olive – LANGERCHEN

kr

kr

EKOLOGISK YLLE

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Artikelnr: j594ws01-darkolive Kategorier: , , , , , , , , , , , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Lucan Jacket Dark Olive från Langerchen är en stilren höst & vinterjacka i ett unikt & högteknologiskt yllematerial. Materialet ”Tecno Felt” består till 85% av ekologisk ylle samt ett lager med 15% ekologisk bomull som fått hjälp ett tunnt membran för att få den där extra grymma funktionen när det vankas regn & vind. Jackan har en magisk elasticitet som gör den otroligt flexibel & praktisk när du börjar röra på dig. 

Denna mörkgröna version är lite unik då den ursprungligen inte fanns med i kollektionen men då den gröna tonen på tyget var så uppskattat blev den till sådär lit i efterhand. Så därför finns inga modellbilder på just denna färg. SÅ ni får nöja er med den på den blå versionen.

Tecno felt har en smuts & vattenavvisande yta & är helt fri från flourkarboner osv. Med tiden blir plagget mer & mer flexibelt. Tecno Flet är vårt absolut favoritmaterial och kunder som köpt detta blir fans för livet. Bye-bye Gore-Tex. För dig som inte tror ylle duger i regn så kan vi meddela att Tecno Felt har en vattenpelare på 8.000mm. Klart mer än vad som krävs.

Material: 85% ekologisk ylle, 15% ekologisk bomull
Membran: JA
Tillverkare: LANGERCHEN
Modell: Lucan Jacket
Färg: Dark Olive

Samtliga Langerchens jackor är producerade i deras egna GOTS-certiiferade fabrik. Den kokta ullen i Lucan är ”virgin wool” certifierad  enligt EU-blomman.