Hampaklänning Roströd – THINKING MU

kr

kr

HAMPA & EKOLOGISK BOMULL

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Med en lerig t-shirtklänning tillverkad i en mix av hampa (55%) & ekologisk bomull (45%) får du det bästa från två världar. Då får du uppleva hampaeffekten utan att det går överstyr så att säga. Mer hampa krävs inte för att den magiska fiberns styrkor ska göra sig tillkänna & fullkomligt äga med sin funktionalitet.

Tvättråd: Hampa krymper något i första tvätten så se till att tröjan har lite marginal för det.

Hampa är potent, klimatsmart & tåligt. Det är ju toppen! Men framförallt är hampa ett pålitligt funktionsmaterial som absorberar fukt & lukter. Det värmes på vintern & håller dig sval på sommaren. Hampa är väldigt likt ylle på den fronten men känslan är ändå unik & för dig som föredrar material som är veganska är hampa det perfekta valet. Växtrikets ylle liksom!

Dock har hampa några små svagheter – det är där den ekologiska bomullen kommer in och backar upp. Bomullen fyller ut hampatygers grovhet, gör de mindre transparenta & fylliga i färgen då hampa inte tar upp infärgningar så lätt. Bomullen gör även tyget mer bekvämt & snyggare om man gillar den lite melerade effekten som uppstår när fibrerna blandas.

Varumärke: THINKING MU
Modell: Hemp Dress
Certifiering: OCS – Organic Cotton Standard
Färg: Clay Red
Passform: Regular fit
Vegan: JA