REA

Stockton Organic Parka Black Waxed – LANGERCHEN

2 800 kr 2 100 kr

2 800 kr 2 100 kr

100% EKOLOGISK BOMULL

Nollställ

Beskrivning

Klassisk svart herrparka från Langerchen tillverkad i deras 100% vaxade ekologiska bomullskanvas som de valt att kalla “waxed tent fabric”. Ett perkalvävt tyg som står emot väta & vind som när det dessutom får en rejäl vaxning levererar ett förvånansvärt skydd mot stora regn & ännu hårdare vind. 

Vaxet som Langerchen använder är 100% naturligt & fritt från animaliska samt petrokemiska ingredienser vilket är så vanligt i billiga frilutsvaxningar. Istället för bivax använder man växtbaserade vaxer – resultatet blir detsamma. Lite dyrare då paraffinet alla andra tillverkare gärna använder är en så billig produkt – men också väldigt miljöfarlig.

Ytterligare en trevlig aspekt med Langerchens jackor är att de enbart producerar exakt det antal som förbeställes, i sin egna GOTS-certifierade studio dessutom, så vi butiker kan aldrig fylla på under säsong vilket minskar överproduktion & galna utförsäljningar. Langerchen utvecklar även sin egna textilier så i flera fall är färgerna vi valt unika för just vår butik.

Stockton har en kraftig 2-vägsdragkedja från YKK, en rejäl huva med dragsko samt 2st sidofickor med väl täckande flärpar. På insidan hittar du en riktigt innerficka med dragkedja samt en dragsko för att justera passformen runt midjan.

Stockton är ett unisex-plagg som produceras i storlekarna 1-7. Vi har valt att översätta dessa till herrstorlekar där 2=XS, 3=S, 4=M, 5=L, 6=XL & 7=XXL.

Modell: Stockton Parka Waxed
Färg: Black / Svart
Material: 100% ekologisk bomull
Varumärke: LANGERCHEN
Vegan: JA