REA

Merino Classic Fine Knit Beanie Grey – ROTHOLZ

Det ursprungliga priset var: 495 kr.Det nuvarande priset är: 295 kr.

100% EKOLOGISK MERINOULL

Slut i lager

Beskrivning

Rotholz finstickade merinoullsmössor är tillverkade i Tyskland  och består av 100% superfin ekologisk merinoull. Detta är den klassiska modellen som även kan vikas dubbelt upp när man känner för att släppa öronen fria. Suverän lyster på yllefiberna och Rotholz har varit generösa med mängden ull man använt & stickat mössan tät & väl. Detta är en mössa som funkar vid riktigt dåligt väder såväl som inomhus. 

En uppskattad detalj utöver materialvalet & den sjyssta produktionen är att mössans topp är konstruerad med lite mer kärlek & flera veck viket ger toppen är mer jämn rundhet från alla olika håll. Man har inte bara smackat ihop 2st halvor plast och varit nöjd med att loggan syns.

Merinoull är extra najs för det innebär tunnare & slätare fibrer om man jämför med vanlig nordisk ull. Resultatet blir att merinoullen känns både mjuk & skön och därför kan användas direkt mot huden även för den som är lite känslig mot kliande material.

Rotholz toppluvor är rättvist producerad inom EU. Precis som samtliga av Rotholz plagg är det produktion i hemmalandet Tyskland eller inom EU som gäller för hela slanten.  Vilket på det stora hela gör denna mössa mer eller mindre perfekt i när det synas med vår hållbarhetsradar.

Modell: Classic Fine Merino Beanie
Material: 100% ekologisk merinoull
Färg: Grey Melange / Ljusgråmelerad
Tillverkningsland: Tyskland
Varumärke: ROTHOLZ
Tvättråd: Handtvätt
VEGAN: JA