Sofia Sandals Khaki – ECOALF

kr

kr

R-PET & SORONA

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Sofia är ett par funktionella, störtsköna & överlag riktigt balla sandaler tillverkade i lite sjysstare material än andra liknande modeller. Ecoalf använder nämligen återvunnen polyester, återvunnen nylon & sorona för att skapa ett par veganska sandaler med samma komfort som ett par moderna sneakers. 

Ecoalf har alltid lett utvecklingen av att göra mode & sneakers från återvunna material. Allt från återvunna PET-flaskor till fiskenät har förvandlats från skräp till en ny produkt. Med åren har alltfler produkter dessutom tillverkats av råmaterial som samlats in via en av deras 2st anläggningar i Spanien samt Thailand. En del av projektet ”Upcycling the oceans” där plast räddas ur haven och den plast (främst PET-flaskor) som är i gott nog skick återvinns & blir först plastchips, sedan en fiber, fibern spinns till en tråd som sedan stickas till en överdel. Sedan våren 2020 är även har även Sofia kommit till ur denna unika process.

Även sulan är något alldeles extra. På något vänster är den baserad på alger. Vi har inte riktigt lyckats haja detta 100% men vi kallar den en bio-polymer tills vi vet mer. Den är lätt & levererar som vilken modern

Sofia precis som resten av Ecoalfs kollektion av skor väger i princip ingenting, vilket ger dig som bär skon fjäderlätta steg. Det är mycket tack vare den unika sulan.

Material: 59% återvunnen polyester & 41% Sorona.
Sula: Phylon
Tillverkare: ECOALF
Modell: Sofia Sandal
Färg: Khaki