Tall Svart Klassisk Sula – Dam – SKRÅMTRÄSK

4 495 kr

4 495 kr

TÄRNSJÖLÄDER

Beskrivning

Tall från Skråmträsk är en handgjord damkänga med snörning tillverkad av ett miljövänligt vegetabiliskt garvat läder fritt från krom och fullt av omtanke & hantverksglädje. Materialvalet innebär inte bara en renare slutprodukt utan dessa naturgarvade skinn andas dessutom överlägset mycket bättre än sina smutsiga & billigare konkurrenter.

Kolla in herr-versionen av samma känga med bredare läst & större storlekar.

Denna känga har en klassisk design som Skråmträsks skomakare tillverkat för hand i deras lilla anläggning i Västerbotten. Modellen passar bra för såväl vandring som vardagsliv. Tall består av ett tjockt men mjukt & komfortabelt skinn och insidan är ofodrad för bästa hållbarhet.

Tidigare har Skråmträsk kängor främst sålts diretk från deras skomakeri i Västerbotten. Sedan hösten 2018 är Adisgladis Skråmträsk första återförsäljare i Stockholm och det ska bli riktigt kul att bidra till att lyfta fram denna fantstiska rörelse för en bredare grupp kunder. Så kom gärna förbi vår butik och testa ditt första par Skråmträsk. Tall tilllverkas i 2st olika bredder. Våra damkängor har en smalare läst en ”herrmodellen” som är cirka 6mm bredare.

Med varje köp av ett par kängor från Skråmträsk så medföljer ett skovårdspaket inkluderande skoborste & Skråmträsk egentillverkade lädersmorning som vårdar skinnet & skyddar mot väta utan att förstöra andingsförmågan.

Ovandel i svenskt vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri.
Bindlädersula i vegetabiliskt garvat skinn.
Yttersula i gummi från Vibram med bra grepp på snö & is.
Skafthöjd 12,5cm

Storlek 36 – Längd: 23,9cm Ball/Vidd: 23,4cm
Storlek 37 – Längd: 24,6cm Ball/Vidd: 23,8cm
Storlek 38 – Längd: 25,2cm Ball/Vidd: 24,2cm
Storlek 39 – Längd: 25,8cm Ball/Vidd: 24,6cm
Storlek 40 – Längd: 26,5cm Ball/Vidd: 25cm
Storlek 41 – Längd: 27,1cm Ball/Vidd: 25,4cm