Scout 39 Safe – MORAKNIV

450 kr

KIDSENS ALL-ROUNDKNIV

I lager

Artikelnr: scout-39-safe Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Scout 39 Safe är en barnkniv/nybörjarkniv med vass spets från Morakniv anpassad för små händer. Scout har dock den inte avrundade spetsen som många barnknivar har – helt enkelt för att inte begränsa funktionen!

Självklart är knivens skaft utrustat med en parerstång, ett fingerskydd som gör att små fingrar inte glider fram över bladet vid ”slarv.” Detta är den bästa all-round-kniven för kids men är du ute efter en ren täljkniv för ditt barn så satsa på en Rookie eller Junior istället.

Detta är den nya modellen lanserad hösten 2022 med en lite mer påkostad slida. Vilket är skälet til den relativt stora prishöjningen.

Handtaget i oljad björk är utformat för att passa små händer.  Knivslidan är det medföljadne fodral som inte bara skyddar knivens egg under förvaring utan som även skyddar mini-täljare när kniven förflyttas. Slidan kan fästas i ett skärp och kniven sitter väl ankrat för tillfällen då man rör på sig lite extra. Det vegetabiliskt garvade skinnet är fritt från och får en fin patina & mörknar över tiden.

Material: Rostfritt stål & björk samt naturgarvat kromfritt skinn.
Modell: Scout 39 Safe
Varumärke: MORAKNIV
Bladtjocklek:  2,0 mm
Bladlängd: 85 mm
Totallängd: 178mm