Moleskin Organic Cotton Jacket Black – ROTHOLZ

kr

kr

100% EKOLOGISK MOLLSKINN

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Rotholz är vårt allra senaste fynd bland riktigt hållbara varumärken och det var denna otroligt eleganta workwear-jackan i mollskinn från 100% ekologisk bomull som fick vår ekoradar att ge tydliga utslag. Tyget är vävt i Tyskland och den bara andas slowfashion, minimalism & kvalitet ned på varje detalj. Mollskinnet är kraftigt & relativt styvt till en början så räkna med att den tar ett tag innan den liksom landat på just din kropp. 

Mollskinn eller engelskt skinn är ett speciellt bomullstyg som är  väldigt tätt vävt, borstat och ytskuret. Lent & mjukt som fleece fast samedigit mycket rejälare. Mollskinn isolerar bra mot kyla, regn & vind eftersom det är så tätt vävt. Mollskinn är ett mycket hållbart tyg som är lätt att tvätta. Förr tillverkades nästan alla brittiska kläder designade för utomhusbruk såsom ridning & jakt av just mollskinn. Fast det kallas skinn är det 100% veganskt.

Rotholz jacka i mollskinn tillverkas i 6st olika storlekar. Från XS till XXL. Det är ett unisexplagg men storlekarna  är mer som herrstorlekar i allmänhet. Så välj din vanliga size.

Modell: Moleskin Jacket
Material: (400 g/m²) 100% ekologisk bomull
Färg: Black / Svart
Varumärke: ROTHOLZ
VEGAN: JA