REA

Balaklava Oatmeal Återvunnen Ull – ROTHOLZ

Det ursprungliga priset var: 695 kr.Det nuvarande priset är: 395 kr.

70% ÅTERVUNNEN POSTKONSUMENT

Slut i lager

Beskrivning

Rotholz finstickade balaklavas är tillverkade i Portugal  och består av 70% superfin återvunnen ull förstärkt med 30% återvunnen nylon. Detta är den klassiska väpnarluvan som lämnar hela ansiktet fritt. Suverän lyster på yllefiberna och Rotholz har varit generösa med mängden ull man använt & stickat mössan tät & väl.

En uppskattad detalj utöver materialvalet & den sjyssta konstruktionen som är mer eller mindre fri från sömmar. Rotholz har liksom inte bara smackat ihop 2st halvor i förhoppningen att kunderna ska ha usel koll.

Rotholz toppluvor är rättvist producerad inom EU. Precis som samtliga av Rotholz plagg är det produktion i hemmalandet Tyskland eller inom EU som gäller för hela slanten.  Vilket på det stora hela gör denna skapelse mer eller mindre perfekt i när det synas med vår hållbarhetsradar.

Vi på A+:) föredrar ”post-konsument-textil”! När man stöter på material & råvaror som marknadsförs som ”återvunna” kan det vara bra att ställa sig frågan, vad betyder egentligen att man återvinner något? Skulle du kalla det ”återvunna kakor” när du tar vara på & kavlar ut på nytt pepparkaksdegen som blev över när du tagit bort första vändan med kakformar? Självklart inte!!! Men i textilbranschen förekommer det hela tiden. Spillmaterial & framförallt osålda tyger marknadsförs som återvunna. Därför vill vi på A+:) framhäva produkter såsom denna balaklava som består av återvunne ylle som redan gjort ett varv liksom, som kanske var en del av en tröja i sitt förra liv innan den blev ett värdefullt avfall värdigt nog att ÅTERVINNA. Se där! Ytterligare en grej som gör ull så jäkla hållbart då det lämpar sig väl för äkta hederlig återvinning. Så kom ihåg & leta efter ordet postkonsument i framtiden!

Modell: Wool Knit Hood Balaclava
Material: 70% återvunnen ull 30% återvunnen nylon
Färg: Oatmeal / Beige
Tillverkningsland: Portugal
Varumärke: ROTHOLZ
Tvättråd: Handtvätt
VEGAN: JA