Parka Kapok Vegan Coffe Brown – PINQPONQ

kr

kr

ISOLERAD MED KAPOK

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Parka Unisex Coffee Brown från Pinqponq är en dunfri, vintervadderad funktionsparka för hela vinterhalvårets olika väderlekar. Tillverkad med progressiva material av bästa kvalitet såsom det relativt ovanliga naturmaterialet Kapok. Modellen är en unisex-variant och fast den inte är supertjock så är det en fullfjädrad vinterjacka för dig som tänker lager-på-lager. År 2023/24 blir den 3:e generationen av jackor som använder samma konstruktion & material. Feedbacken på dessa vinterjackor från Pinqponq har varit otroligt positiv. 

Pingpongs starka DNA lyser verkligen igenom i denna vinterjacka. Fokusen på innovation & en ren modern look med en matt yta och användandet av magneter för att bara nämna några av detaljerna som får jackan att stå ut i alla sin enkelhet. Parkan har dragkedjor längs sidorna som du kan dra upp om du til exempel ska cykla eller vill bli lite mer flexibel.

Jackan har en vattenpelare på 10.000, är vindtät, väger typ ingenting & känns riktigt mysig. I vanlig ordning är det hållbart producerade material såsom återvunnen polyester & naturmaterial i fokus. Kapok är det som gör jackan så varm & lätt. Det unika valet av Kapok som isoleringsmaterial är inget som man stöter på i jackor.

Kapok är silkeslena fiber som skördas ur ”bomullsträdets frökapslar. Kapok är en fiber som består av många väldigt små hålrum insvept av ett tunt lager vax med mycket goda hydrofobiska egenskaper. Tack vare den naturliga förekomsten  av vax, lignin och bittra ämnen har kapokfibern en naturlig resistent mot mögel & bekämpningsmedel. Kapokens hålrum utgör 80% av fiberns uppbyggnad, vilket gör kapok till den lättaste naturliga fibern i världen. Det skyhöga innehållet av luft gör kapokfibern oroligt andningsbar & ojämförbart temperatur-reglerande, vilket är precis vad man vill ha i ett dunfritt & syntetfritt fyllningsmaterial till täckjackor osv.

Parkan har många fina detaljer såsom hur de använder insydda magneter i såväl fickorna samt längs dragkedjan. Maximerad komfort inuti då hela fodret är tillverkat i ett fint fleecetyg fån 100% återvunna material.

Hur välja storlek: Denna parka är numera graderad och viktad efter standardiserade herrstorlekar. Män kan väja sin ”vanliga” size medan kvinnor kan välja en storlek mindre än de brukar.

Modell: Parka Unisex
Färg: Coffe Brown / Bra
Material: Kapok / Återvunnen polyester / Nylon / PU
Passform: Medium Loose Fit
Varumärke: PINQPONQ
Vegan: JA
Bluesign: JA
Rättvisemärkning: Fair-Wear Foundation
PFC-fri: JA