Hoodie Kapok Padded Jacket Fjord Navy – PINQPONQ

kr

kr

ISOLERAD MED KAPOK

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Hoodie Jacket från Pinqponq är en dunfri, höst & vintervadderad funktionsjacka för hela vinterhalvårets olika väderlekar. Tillverkad med progressiva material av bästa kvalitet såsom det relativt ovanliga naturmaterialet Kapok som fyllning/isolering. Modellen är en herrvariant och fast den inte är supertjock så är det en mycket varmare jacka som bärs som en luvtröja fast funkar som jacka. Lite som en windbreakar/hoodie/vinterjacka!

Pingpongs starka DNA lyser verkligen igenom i denna jacka. Fokusen på innovation & en ren modern look med en matt yta och användandet av vattentäta dragkedjor för att bara nämna några av detaljerna som får jackan att stå ut i alla sin enkelhet.

Det som kanske inte är lika tydligt vid en första anblick är att jackan har en vattenpelare på 10.000, är vindtät, väger typ ingenting & känns riktigt mysig. I vanlig ordning är det hållbart producerade material såsom återvunnen polyester & naturmaterial i fokus. Kapok är det som gör jackan så varm & lätt. Det unika valet av Kapok som isoleringsmaterial är inget som man stöter på i jackor.

Kapok är silkeslena fiber som skördas ur ”bomullsträdets frökapslar. Kapok är en fiber som består av många väldigt små hålrum insvept av ett tunt lager vax med mycket goda hydrofobiska egenskaper. Tack vare den naturliga förekomsten  av vax, lignin och bittra ämnen har kapokfibern en naturlig resistent mot mögel & bekämpningsmedel. Kapokens hålrum utgör 80% av fiberns uppbyggnad, vilket gör kapok till den lättaste naturliga fibern i världen. Det skyhöga innehållet av luft gör kapokfibern oroligt andningsbar & ojämförbart temperatur-reglerande, vilket är precis vad man vill ha i ett dunfritt & syntetfritt fyllningsmaterial till täckjackor osv.

Hur välja storlek: Denna parka är numera graderad och viktad efter standardiserade herrstorlekar. Män kan väja sin ”vanliga” size medan kvinnor kan välja en storlek mindre än de brukar.

Modell: Hoode Jacket Men´s
Färg: Fjord Navy / Marinblå
Material: Kapok / Återvunnen polyester / Nylon / PU
Passform: Slim Fit
Varumärke: PINQPONQ
Vegan: JA
Bluesign: JA
Rättvisemärkning: Fair-Wear Foundation
PFC-fri: JA