Mono Padded Jacket Unisex Peat Black – PINQPONQ

kr

kr

ISOLERAD MED KAPOK

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

Beskrivning

Mono Jacket Peat Black från Pinqponq är en dunfri, vintervadderad funktionsjacka för hela vinterhalvårets olika väderlekar. Tillverkad med progressiva material av bästa kvalitet såsom det relativt ovanliga naturmaterialet Kapok. Modellen är en unisex-variant och fast den inte är supertjock så är det en fullfjädrad vinterjacka för dig som tänker lager-på-lager.

Pingpongs starka DNA lyser verkligen igenom i denna jacka. Fokusen på innovation & en ren modern look med en matt yta och användandet av magneter för att bara nämna några av detaljerna som får jackan att stå ut i alla sin enkelhet.

Jackan har en vattenpelare på 10.000, är vindtät, väger typ ingenting & känns riktigt mysig. I vanlig ordning är det hållbart producerade material såsom återvunnen polyester & naturmaterial i fokus. Kapok är det som gör jackan så varm & lätt. Det unika valet av Kapok som isoleringsmaterial är inget som man stöter på i jackor.

Kapok är silkeslena fiber som skördas ur “bomullsträdets frökapslar. Kapok är en fiber som består av många väldigt små hålrum insvept av ett tunt lager vax med mycket goda hydrofobiska egenskaper. Tack vare den naturliga förekomsten  av vax, lignin och bittra ämnen har kapokfibern en naturlig resistent mot mögel & bekämpningsmedel. Kapokens hålrum utgör 80% av fiberns uppbyggnad, vilket gör kapok till den lättaste naturliga fibern i världen. Det skyhöga innehållet av luft gör kapokfibern oroligt andningsbar & ojämförbart temperaturreglerande, vilket är precis vad man vill ha i ett dunfritt & syntetfritt fyllningsmaterial till täckjackor osv.

Jackan har många fina detaljer såsom hur de använder insydda magneter i såväl fickorna samt längs dragkedjan. Maximerad komfort inuti då hela fodret är tillverkat i ett fint fleecetyg fån 100% återvunna material.

Modell: Mono Jacket
Färg: Svart / Peat Black
Material: Kapok / Återvunnen polyester / Nylon / PU
Passform: Medium Loose Fit
Varumärke: PINQPONQ
Vegan: JA