GEN1 Apple Vegan Tricolor – Women´s – MOEA

kr

kr

VEGANSKT FRUKTLÄDER

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Gen-1 Apple Tricolor är en vegansk sneaker från MoEa tillverkad av äppelläder. Gen-1 är en riktigt progressiv sneaker som kombinerar de mest hållbara materialvalen med en kvalitativ tillverkning inom EU. Riktigt hög komfort, snygg design med en helt egen DNA är något vi på A+:) verkligen uppskattar. Förutom olika fruktläder använder MoEa sig av riktigt vettiga, ekologiska, naturliga, återvunna & finurliga material rakt igenom. 

Vad är äppelläder? Äppelläder förtjänar att beskrivas utan att använda ordet ”veganskt läder”. De flesta veganska läderimitationer är syntetiska innehållandes giftiga & petrokemiska råvaror såsom olja & pvc – SUNKIGT! Här har man istället tagit vara på resterna från skördade äpplen inom juiceindustrin. Det är äppelfröna, kärnor och skalet som tas tillvara och skapar detta alternativa & smakfulla material. Materialet är slitstarkt & andas precis som konventionellt läder.

Sättet som MoEa konstruerar sina sneakers är rent hantverksmässigt överlägset många andra varumärken. Små detaljer på ytan som betyder mycket i längden. Över 80% av alla sömmar på deras sneakers är dubbelsömmar och den vulkaniserade gummisulan är sydd & limmad, inte bara limmad, med extra tjocka trådar. Stygnen du ser längs sulan är äkta & fyller en funktion. Många liknande skor har fejkade sömmar som är rent kosmetiska. MoEa har även sett till att förstärka de partier där liknande modeller har en tendens att gå sönder.

Modell: Gen-1
Färg: White, Red & Nude
Material: Äppelläder ekologisk bomull, vildgummi, återvunnen gummi, bio-PU, bambu, polyester, återvunna träfibrer m.m.
Vegan: JA! PETA Approved Vegan
Lim: Veganska & vattenbaserade
Certifieringar: GOTS, GRS, PETA, USDA, OEKO-TEX
Varumärke: MOEA

Vilka är MoEa? MoEa står för Mother Earth och är ett Paris-baserat sneakersmärke som fokuserar på att tillverka unisex-sneakers av veganska fruktläder, växtläder, ekologisk bomull & återvunna material med mera. De levererar när det kommer till att inneha rätt certifieringar & syr hellre än att limma. Deras vulkaniserade sulor är 100% gummi varav en viss procent återvunnet. Alla deras sneakers tillverkas inom EU (Portugal) under rättvisa förhållanden. Komforten är viktig för MoEa & slitstyrkan god så du kan njuta av dina skor så länge som möjligt.