Luddan Bottin Skinn – Dam – WINTER LIFE

kr

kr

KROMFRITT ÄLGSKINN & YLLE

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Luddan Bottin Skinn är en otroligt fantastisk skapelse från svenska skotillverkaren Winter Life med bas i Vemdalen. Hållbara material som ullfilt & vegetabiliskt garvat älgskinn (kromfritt) i en unik formgivning som står pall för kyla, väta och och ännu mer kyla.

Kängan är lite av en hybrid mellan en ulltoffla & en chelseaboot. Den kraftiga filtade ullen står för merparten av överdelen och garanterat ett riktigt sjysst klimat för fötterna i såväl kallt som blött väder. Den filtade ullen formas med tiden efter dina fötter precis som en skinnkänga gör. Den komfortabla innersulan är täckt av samma sorts yllefilt vilket innehör att din fot är helt insluten av ylle – magi!

Överdelen har ett yttre lager bestående av naturgarvat älgskinn samt en hög kant av gummi som skyddar mot blöt snö & slask. Inte helt olikt gummerade vandringskängor. Smart för städernas mer slaskiga underlag.

Yttersulan håller en låg profil men erbjuder en gummimix som ger bra grepp på is & snö utan att för den delen vara så grov som ett traktordäck.

Luddan Bottin har en grov dragkedja från YKK av metall på ovansidan så att du enkelt kommer i och ur skon.

SKÖTSELRÅD! Torkas i rumstemperatur & smörjes in med nån sorts naturlig skofett eller vårt skovax.

Modell: Luddan Bottin Skinn
Storlekar: 36-41
FÄRG: Svart
Tillverkare: WINTER LIFE
Material: Ullfilt bestående av 70% ylle förstärkt med 30% polyester. Vegetabiliskt garvat & kromfritt älgskinn från Sverige. Dragkedja i metall. Sulor & detaljer i gummi & polyuretan.