REA

Barnsley – Racing Green – LANGERCHEN

2 100 kr 1 500 kr

2 100 kr 1 500 kr

100% EKOLOGISK BOMULL

Nollställ
Artikelnr: barnsleyracinggreen Kategorier: , , , , , , , , , , , ,

Beskrivning

Jacket Barnsley från Langerchen är en ekologisk herrjacka med hög funktion mot vind & regn på helt naturligt väg tack vare den fantastiska Perkaltextilen. Modellen är rätt sportig i snittet men den 100% ekologiska bomullen får den att kännas lite mer dressad & smoothe i kombo med den mörka metalldragkedjan från YKK. En riktigt unik variant av ett plagg som så oftast är så sjukt plastiga. 

Barnsley är en midjelång & rak jacka med huva. Langerchen är väldigt bra på att designa huvor och Barnsley har en huva med förstärkt skärm vilket bidrar til en bättre fit & snyggare form. Såväl midja som huva går att spänna åt med dragsko. Bra när vinden trycker på lite extra.

Förr i tiden! Innan polyester & membranplagg så var regntålig jackor tillverkade i exakt denna teknik. Barnsley’s yta är vattenavstötande tack vare att den expanderar i kontakt med regn. Detta koncentrerar ytan och den blir än mer vattenavstötande. I samma stund blir tyget dessutom mer tåligt mot vind. Det funkade förr och det funkar än idag. Barnsley är tillverkad i en lite tunnare version av denna textil. I sina parkas använder Langerchen en kraftigare & tyngre variant. För ytterligare funktion har bomullen en tunn hydrofobisk finish som är fri från flourkarboner. Ytan kan vaxas med textilvax men det är inte direkt nögvändigt.

Langerchen utvecklar sina egna ekologiska & återvunna funktonsmaterial samt syr upp alla jackor i deras egna GOTS-certifierade studio. Langerchen är unika i att de fokuserar på hållbarhet, urban design & god funktion. Langerchen ligger år före konkurrensen.

Modellen är 186cm lång och bär en M.

  • 100% ekologisk bomull.
  • Tejpade sömar.
  • TIllverkare: Langerchen
  • Modell: Jacket Barnsley
  • Färg: Racing Green
  • Tvättråd: 30 grader