REA

Havelock Natural Parka – Black – LANGERCHEN

4 400 kr 2 200 kr

4 400 kr 2 200 kr

EKOLOGISK BOMULL & YLLE

Nollställ

Beskrivning

Havelock Parka Black från Langerchen är den ultimata vinterjackan för herrar som värdesätter ekologiska & naturliga material men som samtidigt kräver hög funktion & en tidlös stil. Havelock är nämligen något så unikt som en supervarm & komfortabel herrparka med målsättningen att var helt fri från plast, dun & onödiga kemiska behandlingar. Detta är jackan som låter naturens bästa material jobba för dig istället för vilseleda dig ner i hitta-på-material-träsket.

Men även solen har fläckar. Trots ett ytterskal av 100% ekologisk bomull, fyllning av ylle, en huva fodrad med ullfleece, innerfoder i ekologisk bomull & tencel,  knappar & en dragkedja i metall så kan vi inte kalla denna jacka ”100% naturlig”. Tråden som har sytt ihop alla härliga material har nämligen en kärna av återvunnen polyester. Helt OK kompromiss & så nära perfektion vi kan komma i dagsläget.

Havelock står emot ordentliga regnskurar tack vare de tätt vävda (perkalväv) bomullsfibrerna. När de yttersta fibrerna blir blöta sväller de upp och hindrar ytterligare vatten för att tränga in. Jackan blir då ännu mer vindtät. När ytan börjar torka upp öppnar den upp sig och börjar ventilera sig på nytt. Du kanske trodde att endast syntetmaterial & membranplagg klarade av en sån bedrift. Men faktum är att detta inte är nått revolutionerande. Gamla tiders tältdukar funkade likadant. De ersattes bara av billigare material. Det unika yllefodret fyller 2st funktioner. Dels isolerar det mycket väl men ull har även en fantastisk förmåga att binda fukt. Så detta är en varm parka som inte bara funkar stillastående utan även när du är som mest på språng.

Modell: Havelock Natural Mens Parka
Varumärke: LANGERCHEN 
Färg: Svart
Material: Ekologisk bomull, ylle, ullfleece, tencel, metall.