Pennfield Organic Wool Coat Carbon – LANGERCHEN

4 250 kr

4 250 kr

EKOLOGISK ULL & BOMULL

Artikelnr: c077ws01-carbon Kategorier: , , , , , , , , Etikett:

Beskrivning

Coat Pennfield Carbon från Langerchen är en modern men ändå tidlös kappa med överlägsen komfort & funktion. Langerchen egna Tecno Felt är en revolutionerande ulltextil som inte bara ser riktigt exklusivt ut men som samtidigt är hållbart producerat & levererar utmärkt skydd mot vind & väta samt stretchar tack vare den unika tekniken.

Modellen Pennfield drar sin inspiration från klassiska kappor från 60-talet med sin stand-up collar & stora knappar. Du kan bära din normala size eller välja en lite större då  den är lika snygg oversize. Det ståtliga materialet faller så otroligt fint. Absolut noll sladdrighet här alltså!

Det för Langerchen unika materialet består till 75% av ekologisk ylle. Ullen är certifierad av EU-blomman och garanterar att djuren inte utsatts för mulesing eller antiparasitära medel som tyvärr är så vanligt inom ulindustrin. Textilen innehåller även 15% ekologisk bomull samt 10% polyuretan. Denna unika struktur skapar skapar ett mycket regnavstötande plagg som dessutom andas riktigt väl. Kokad ylle är dessutom väldigt slitstarkt så man behöver inte se denna kappa som ett delikat plagg som inte tål tuffa tag.

Tecno Felt är ett reltivt tunt material men tack vare att det är helt vindtätt så värmer det betydlgit bättre än man kan tro. Så under vintern brukar en varm tröja och lite lager på lagertänk räcka långt. Helt enkelt det stiligaste skalplagg du kan tänka dig. Eftersom tyget dessutom andas väl lämpar det sig perfekt för dig som cykelpendlar & rör dig mycket utomhus men som avskyr tanken på att trä ett sportigt cykelställ över huvudet.

Langerchen producerar alla sina jackor i sin egna GOTS-certifierade studio. De syr endast upp exakt det antal jackor som beställts i förväg. På så vis nollas risken för överproduktion och när något är slutsålt är det finito på riktigt. Vissa av våra jackor är helt unika för A+:) och det händer att ett plagg existerar i färre än 10st exemplar worldwide.

Modell: Pennfield
Vindtät: 100%
Regntålighet: 8.000mm vattenpelare vilket innebär väldigt regntålig
Färg: Carbon
Material: 75% ekologisk ylle, 15% ekologisk bomull, 10% PU
Tillverkare: LANGERCHEN
Certifiering: OCS