Kross Ultramid Solid Olive – PINQPONQ

2 095 kr

ÅTERVUNNET & VEGAN

Slut i lager

Beskrivning

Kross från Pinqponq är en flexibel ryggsäck vars storlek går att utöka tack vare den utfällbara toppen. Anpassad för att passa lika bra till vardags som på resande fot då dess storlek är godkänd som handbagage. Axelremmarna och ryggplattan är vadderade samt erbjuder bästa komforten och andas så gott det bara går.

Ryggsäcken är fullproppad med smarta fack & nya lösningar samt har ett vadderat fack för bärbara datorer upp till 15,6-tum. Förutom att du kan lägga in din laptop från ryggsäckens huvudöppning så finns även en dragkedja på sidan som är perfekt att använda när du snabbt & enkelt vill ta ut din dator. Jäkligt praktiskt när man redan packat väskan till bristningsgränsen och säkerhetskontroller kräver att laptopsen tas ut.

Just denna version av Kross är tillverkad i ett helt nytt material som minskar utsläppen med 60% mot konventionell tillverkning av polyamid. Det kallas Ultramid® Ccycled® och processen börjar med att man utvinner biooljan som finns i bildäck. Grejen är att vi i Europa inte längre får exportera utslitna bildäck utanför EU för att i smyg låta de brinna upp i nån öken i Nordafrika så detta är ett suveränt initiativ att ta vara på vårt egna avfall inom EU. Materialet är dessutom såväl slitstarkt, snyggt och väldigt mjukt. Påminner faktiskt lite om bomull.

Mått: 32 x 22 x 61cm
Volym: 20-25L.
Varumärke: Pinqponq
Dragkedjor: YKK (regntäta & bästa kvalitet)
Modell: Kross
Färg: Solid Olive / Olivgrön
Material: Ultramid® Ccycled®
Certifieringar: Bluesign®
Rättvis? JA Fair-wear Leader
Övrigt: Laptopfack 15-tum, flaskhållare, små fack, pennhållare.

Ett av de främsta skälen att vi på A+:) säljer just Pinqponqs ryggsäckar är deras ansvarstagande kring hur de producerar sina väskor & kläder. Pinqponq är mycket progressiva och använder uteslutande de finaste återvunna & ekologiska materialen som finns. All produktion är dessutom rättvis & sjysst! Givetvis beundrar vi även deras öga för design & fokus på funktion. För om en ryggsäck inte är hållbar & gör sitt jobb spelar det liksom ingen roll hur sjysst tillverkad den är. Vi tog deras ryggsäckar till Sverige under 2015 och har inte ångrat en enda säsong. Numera är Pinqponq ett av de mest seglivade samt mest uppskattade varumärkena i vår butik.