Strumpor Randiga Ekologisk Bomull GOTS Guld – KOMODO

kr

kr

90% EKOLOGISK BOMULL – GOTS

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Ekologiska strumpor i 3st olika storlekar från brittiska Komodo tillverkade av hela 90% ekologisk bomull samt numera förstärkt med en återvunnen nylon istället för virgin. Najs design, rejäl kvalitet & GOTS-certifierat rakt genom hela produktionskedjan. 

Dessa strumpor har vi sålt genom åren just för att de alltid uppskattats av våra kunder. Å för varje år sm går utvecklas de och blir mer och mer ”hållbara” med mer fokus på ekologisk och återvunna material. Förutom att hela produkten & alla led i produktionen är certifierade GOTS så är de numera även certifierade av Soil Association som bäst kan liknas vid en Brittisk KRAV-märkning.

Komodos strumpor har förstärkta tå & hälpartier. Skaftet har en bred ribbstickad topp. Då dessa ekologiska strumpor görs i 3st olika storlekar så kan Komodo dra ner på elastanet och istället skapa en strumpa som sitter mycket bättre på just din fot. Strumporna innehåller en gnutta nylon (återvunnen), inte särskilt mycket, men tillräckligt för att stärka upp de områden som slits mest för att du ska få ut det mesta av all fin ekologisk bomull.

Material: 90% ekologisk bomull, 6% återvunnen nylon, 4% elastan
Modell: Stripe
Färg: Gold
Tillverkningsland: Turkiet
Varumärke: KOMODO
Certifieringar: GOTS & Soil Association
Vegan: JA

Komodo är en certifierad B Corporation sedan starten. Certifierade B Corps bildar en global sammanslutning av företag som använder vinster och tillväxt för att skapa ett gynnsamt slutresultat med en hållbar ekonomi för alla. B Corps är enligt lag skyldiga att beakta vilken påverkan deras beslut har på anställda, kunder, leverantörer, samhället och miljön.