The Seaman Sweater – JECKYBENG

kr

kr

100% MERINOULL

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Artikelnr: jeckyseamanblack-1 Kategorier: , , , , ,

Beskrivning

Robust merinoullströja från Jeckybeng tillverkad i Tyskland av mulesing-fri ylle från Latin Amerika. The Seaman Sweater är tät, tjock & grov men ändå supermjuk tack vare den höga kvaliteten på merinoullens fiber. Modellen är klassisk fiskarstil & detta är en tröja för tuffa tag & omväxlande väder. 

Den kraftiga kragen såväl muddarna i midjan & runt handlederna är dubbelvikta så de sitter riktigt bra så att så lite busväder som möjligt smyger sig in. Som Östersjö-surfare & gammal ångbåtsmatros (därmed något av en ulltröje-snobb) kan jag bara bara konstatera att The Seaman nog är den finaste stickade tröjan vi någonsin haft i vårt sortiment.

Merinoull har åtskilliga funktionella fördelar framför andra naturmaterial och definitivt över alla syntetmaterial.  Det andas & kan binda fukt & svett utan att börja stinka. Merinoull värmer i kyla & kyler i värme. Det är mer eller mindre underhållsfritt & ofta räcker det med en natts vädring så känns plagget som nytt. Merinoull skrynklar inte, bygger inte upp statisk laddning som drar åt sig smuts & kanske inte helt oviktigt  – merinoull börjar inte brinna om du hamnar lite för nära lägerelden.

Modell: The Seaman Sweater
Tillverkare: JECKYBENG
Färg: Svart
Material: 100% merinoull (mulesing-fri)

JECKYBENG är ett bavariskt företag som precis likt A+:) brinner för slow fashion, hållbara naturmaterial & hög funktion. Deras plagg funkar lika bra på stan, i skogen, längs kusten, ute i öknen & uppe i bergen. A+:) är deras första & enda återförsäljare i Skandinavien och detta är ett samarbete vi sett fram emot länge.

Istället för att byta ut sin kollektion 4 ggr per år så satsar Jeckybeng på långvariga, hållbara & tidlösa produkter. Det innebär att vi ALDRIG kommer ha REA på Jeckybeng – deras grejer förtjänar bättre!