Fabric Dressing – 1/2 Pint

300 kr

100% naturligt

Slut i lager

Beskrivning

Otter Wax Fabric Dressing är ett textilvax som vårdar impegnerar dina favoritplagg helt utan att förlita sig på silikon, paraffin eller andra fossila ämnen. Otter Wax är 100% naturligt, enkelt att använda och bra mycket bättre än det där klassiska ”miljövänliga vaxet” du finner på de stora friluftskedjorna. Dessutom doftar detta Fabric Dressing helt underbart.

Otter Wax förlitat sig på bivax samt en rad naturliga oljor och vaxer för att skapa sitt 100% naturliga textilvax. Det är nämligen väldigt vanligt att tillverkare adderar paraffin och olika sytetiska ämnen till sina produkter som lösningsmedel. Det är billigt, doftar inte och lätt att dölja i listan med ingredienser då alla inte vet vad det faktiskt innebär. En sak är säker – bättre vax blir det inte!

Denna rejäla burk med textilvax är på 236ml vilket räcker långt. Om du vill kan du ju fokusera enbart de mest utsatta områdena såsom axlar, lår, knän och baken. Det här är det perfekta vaxet att använda på exempelvis en canvasjacka som förlorat sin tidigare impregnerade förmåga den fått i fabriken, eller för att impregnera en vanlig jacka som inte blivit vaxad förr.

Att applicera vaxet är lite meckigare än med kakan, men det blir en mer heltäckande vaxning eftersom man smälter ned waxet vilket ger en heltäckande vaxning som påminner om fabriksgjorda vaxningar, perfekt när du vill impregnera en stor fin jacka.

Instruktioner:
1) Rengör ditt plagg ordentligt
2) Ta bort lappen från burken
3) Placera burken i kallt vatten, förslagsvis i en kastrull på spisen
4)Låt vattnet sjuda tills vaxet smälter
5) Gnugga in det ordentligt med förslagsvis en trasa
6) Låt hänga varmt och torrt i 24-48 timmar
7) Upprepa fler gånger om du vill och orkar

Ingredienser: Bivax + en hemlig mix av naturliga vaxer & oljor. Fri från silikon, paraffin, syntetiska doftämnen & petrokemiska obehagligheter.

Tillverkad i USA