Aki EM300 Navy Conductive – ELMER by SWANY

900 kr

900 kr

ULL & KASHMIR

Nollställ

Beskrivning

Konduktiva (tummen funkar på touchskärmar) 5-fingershandskar. EM300 Navy från Elmer by Swany gloves är en vinterfodral cityhandske i ull & kashmir.

Vi har länge kämpat med vårt handskutbud så det är med stor glädje vi nu kan presentera några handskar där Elmer By Swany satsat på lite mer naturliga & återvunna material. Vi skulle gärna se en högre andel ekologiska material men glädjer oss åt att nån åtminstone anstränger sig. Dessutom är dessa handskar så otroligt eleganta och vi har ledsnat på frostskador.

EM300 består av 2st olika lager. Ytterskalet består till 90% av ylle förstärkt med 10% nylon. Det supergosiga fodret på insidan består till 90% av ylle som fått lite hjälp av 10% kashmir.

Elmer by Swany är på riktigt en väldigt anrik handsktillverkare. Rötterna går ända tillbaka till år 1893 då handskmakaren Elmer Little bosatte sig i orten med det passande namnet Glovesville (på den tiden fanns över 200st tillverkare i regionen) och grundade företaget med namnet Elmer Liten & Sons som sedan 80-talet ägs av japanska Swany.

Material: Ylle, Kashmir & nylon
Modell: Aki EM300
Färg: Navy
Tillverkare: ELMER BY SWANY
Vegan: Nej
Konduktiv: JA