EM200 Charcoal Conductive – ELMER by SWANY

700 kr

ULL & KASHMIR

Slut i lager

Beskrivning

Konduktiva (tummen funkar på touchskärmar) 5-fingershandskar. EM200 Dark Charcoal från Elmer by Swany gloves är en nylonförstärkt yllehandske med en lining i ull & kashmir. EM200 är en ”one size” och finns bara i en mycket elastisk storlek. Passar de flesta människor!

Vi har länge kämpat med vårt handskutbud så det är med stor glädje vi nu kan presentera några handskar där Elmer By Swany satsat på lite mer naturliga & återvunna material. Vi skulle gärna se en högre andel ekologiska material men glädjer oss åt att nån åtminstone anstränger sig. Dessutom är dessa handskar så otroligt eleganta och vi har ledsnat på frostskador.

EM200 består av 2st olika lager. Ytterskalet består till 80% av ylle förstärkt med 20% nylon. Det supergosiga fodret på insidan består till 90% av ylle som fått lite hjälp av 10% kashmir. Tummen har en patch i skinn för att bättre fungera på touchskärmar såsom iphone.

Elmer by Swany är på riktigt en väldigt anrik handsktillverkare. Rötterna går ända tillbaka till år 1893 då handskmakaren Elmer Little bosatte sig i orten med det passande namnet Glovesville (på den tiden fanns över 200st tillverkare i regionen) och grundade företaget med namnet Elmer Liten & Sons som sedan 80-talet ägs av japanska Swany.

Material: Ylle, Kashmir, skinn & nylon
Modell: EM200
Färg: Charcoal
Tillverkare: ELMER BY SWANY