Pine Carbon – Unisex – EKN FOOTWEAR

kr

kr

VAXAD / EKOLOGISK / KROMFRI

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Pine Carbon från EKN är en rejäl vinterkänga inspirerad av klassiska alpina vandringskängor. Tillverkad i hållbara material såsom ekologisk bomull, kromfritt skinn & återvunnen gummi med mera. Pine är en modell som passar lika bra i staden, på landet, i skogen såväl som i fjällen. 

Med Pine tar EKN äntligen klivet över till den mer vintriga sidan och levererar en känga som gjuten för våra svenska vinterstäder och vårt behov att kunna glida över i spontan svampplockning. Pine är byggd kring flera lager ekologisk bomullsväv som vaxats för bättre funktion. Paneler i kromfritt skinn & återvunnen gummi ger skon en bra vattentålighet medan den robusta sulan från Vibram garanterar hög komfort & ett grymt grepp. Kängan är fodrad med en lining i ekologisk bomull som andas väl.

EKN är ett av de mest pålitliga tillverkarna av hållbara skor, sneakers & kängor. Vårt samarbete med detta lilla skomärke från Tyskland närmar sig 10 år och vi ser EKN som ett av våra närmaste samarbeten. EKN producerar sin skor i en liten familjeägd fabrik i Portugal. Fokus ligger på innovativ design & hållbara material.

Modell: Pine Carbon
Tillverkare: EKN
Färg: Svart
Material: Vegetabiliskt garvat skinn, vaxas ekologisk bomullskanvas, återvunnen gummi, återbrukade material i yttersulor och innersulor.
Tillverkningsland: Portugal