Dunton Parka Navy – LANGERCHEN

kr

kr

EKOLOGISK % ÅTERVUNNET

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

Beskrivning

Wohoo! Inför vintern 2020/2021 har vår älskade Dunton Parka blivit rejält uppdaterad. Samma grymma modell men ännu mer hållbar & slitstark. Parka Dunton från Langerchen är numera både en ekologisk, varmfodrad vinterjacka med fantastisk vind, regn & andningsförmåga såväl som en jacka med stora delar återvunna material.

Dunton är parkan som fick mig att bli övertygad om Langerchens storhet redan 2014 & att jag äntligen hittat en tillverkare som kan levererar exakt det jag alltid varit på jakt efter utan att tumma på hållbarheten & funktionen eller stilen.

För några år sedan utsatte jag min egna Dunton, en tidig modell vi tog in för test, för en 7km cykeltur i absolut ösregn – i November! Min hjälm, mina byxor och tom mina annars så täta kängor var totalt plaskvåta. Men hela min överkropp var torr och 2 månader senare la jag vår första ”stora” förbeställning på vad jag vill påstå är den bästa jacka vi någonsin sålt och som blivit något av en klassiker i butiken och lär så förbli.

OBS! Dunton Parka är ganska stor i storlek så om du står och väger mellan 2st storlekar välj alltid den mindre.

Kunder blir ofta tveksamma när de noterar hur pass tunn Duncan är gentemot konventionella jackor. Men då bortser de från att Duncan baseras på Langerchens unika koncept med 45% ekologisk bomull som förstärkts med återvunnen nylon (35%) och beläggs med ett membran av polyuretan (20%) som ger jackan dess grymma funktion – vindtät, regntålig samt att den andas! Dessutom slipper du alla flourkarboner, PFOA, PFOS, PFC, flourväten och allt vad det heter som ofta används för att ge jackor hög funktion.

Langerchen Duncton Parka är den ultimata vinterjackan för de flesta svenska städer därr man rör sig mellan inomhustemperaturer (kollektivtrafik & matbutiker) och ruggiga utomhusmiljöer. Jag brukar säga att detta är jackan för 9 av 10 dagar vinterdagar just för att den inte blir för svettig när det är nollgradigt och slask. Slår vargavintern till ordentligt är allt man behöver en varm ulltröja som stöd.

Designmässigt utmärker sig Dunton med sin smarta huva vars skärm går att fälla bort när huvan är nedfälld så den inte stör. Skärningen i ryggen, med lagom insnörning, är riktigt snygg och avslutas i en fish-tail och Langerchens signatur – de färgglada dragsnörena.

Ytterligare en trevlig aspekt med Langerchens jackor är att de enbart producerar exakt det antal som förbeställs, i sin egna GOTS-certifierade studio dessutom, så vi butiker kan aldrig fylla på under säsong vilket minskar överproduktion & galna utförsäljningar. Langerchen utvecklar även sin egna textilier så i flera fall är färgerna vi valt unika för just vår butik.

Material skal: 45% ekologisk bomull, 35% återvunnen nylon & 20% PU.
Material foder: R-PET återvunnen polyester.
Modell: Parka Dunton.
Färg: Navy
Tillverkare: LANGERCHEN
Tvättråd: 30 grader.