Cedar Boot Black Vegan – EKN

kr

kr

VEGANSKA MATERIAL

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Vegansk version av våra populära unisex-modell Cedar Boot från EKN där det naturgarvade skinnet bytts ut mot återvunnen polyester samt ekologisk bomull. En av världens första kängor som förutom att vara fri från animaliska material  faktiskt bytt ut de oönskade materialen mot mer hållbara alternativ.

För om vi ska vara helt ärliga så har ju de flesta erkända veganska ”gröna” skotillverkare allvarliga problem som de kommer undan med bara genom att svaja med vegan-flaggan & den fällan kommer vi inte försöka fånga er med. Anledningen att vi inte har jättemånga skor likt denna är helt enkelt att de inte existerar.

Nä nu fokuserar vi på lite mer positiva vibbar. Överdelen av Cedar Boot Vegan är tillverkad av återvunnen polyester & påminner lite om mocka eller nubuck i texturen. Materialet står emot väta väl men andas kanske inte lika bra som skinn eller läder. Men det är långt bättre än tidigare generationer fuskskinn som var lite som att stoppa fötterna i en plastpåse. Fodret på överdelens insida består av ekologisk bomull så man får en lite mer naja känsla one i skon. Bättre komfort, inte lika svettigt samt mindre risk för skav.

Sulan är tillverkad av Italienska Vibram och blandningen heter Morflex och lämpar sig bra för vardagslivet mer än livet off-road.

EKN tillverkar alla sina sneakers & kängor i en liten familjeägd skofabrik i Portugal.

Material: Återvunnen polyester & ekologisk bomull.
Model: Cedar Boot Vegan
Tillverkare: EKN
Sula: Vibram