Kortärmad Bowlingskjorta Linmix Multi Stripe – ROTHOLZ

1 395 kr

1 395 kr

100% EKOLOGISK BOMULL

Beskrivning

Från Rotholz kommer denna spektakulära bowlingskjorta som för tankarna till Havannas soldäck & kubas bästa cigarrer. Multi Stripe Bowling Shirt är tillverkad i en suverän mix av ekologisk bomull & linne. Tyget är mjukt, svalt & vackert! Vågar nog påstå att det är vår finaste! Cirka 10st olikfärgade trådar har använts för att väva fram dess magiska ränder. 

Svårt att inte digga det raka avslutet på skjortan som ger en mer sofistikerad & minimalistisk look.

Detta plagg är unisex & finns i 6st olika storlekar. Storlekarna som anges överensstämmer med herrsizer så en XS motsvarar en klassisk S i damsizer. Killen på bilderna är 187cm lång och bär en L medan tjejen är 178cm och bär en small.

Den platta kragen, så kallad ”kubansk krage” har med tiden blivit synonymt med en helt annan aktivitet väsenskilt från soldyrkande – nämligen sporten bowling! Kanske för att stämningen nere i mörka källarlokaler behöva piggas upp lite.

Denna skjorta är rättvist producerad inom EU. Precis som samtliga av Rotholz plagg är det produktion i hemmalandet Tyskland eller inom EU som gäller för hela slanten. Deras bomull är ekologisk & i just detta fall är knapparna tillverkade i Tyskland från återvunnen plast. Vilket på det stora hela gör detta plagg mer eller mindre perfekt i när det synas med vår hållbarhetsradar.

Modell: Bowling Shirt
Material: 56% ekologisk bomull 44% lin
Detaljer: Knappar av återvunnen plast
Färg: Multi Stripe
Tillverkningsland: Portugal
Varumärke: ROTHOLZ
VEGAN: JA
Tvättråd: 30 grader