CampStove 2 Bundle – Biolite

2 700 kr

Friluftskök som laddar

Slut i lager

Artikelnr: csx2001 Kategorier: , , ,

Beskrivning

CampStove 2 Bundle från Biolite är ett paket innehållandes en KettlePot, en FlexiLight samt en Portable Grill. Denna finurliga lösning ger dig möjligheten att grilla, koka vatten, laga mat samt det kanske viktigaste för många – ladda dina elektroniska tillbehör.

CampStove 2 har massor funktioner, dels kan du laga mat på den rök-fria portabla kaminen och dels konverteras värmen från elden till energi vilket gör att man kan ladda bärbar elektrnik såsom mobiltelefoner direkt via ett USB uttag. Det tar cirka 4 och en halv minut för 1L vatten att koka, och 20 minuters laddning ger ungefär 1 timmes samtal i en modern smartphone. När du har använt din CampStove 2 färdigt så har du då en extra backup med ström i det inbyggda batteriet.

En till finfin nyhet med CampStove 2 är att den har en LED-panel som visar olika inställningar. Med det kan man läsa hur mycket ström som finns kvar i batteriet, hur mycket ström som genereras samt vilken inställning fläkten står på.

Fläkten ökar förbränningen och eliminerar rökbildning. Bränsle och ved hittar du i naturen, små kottar, torra kvistar osv är allt du behöver. Den stora nyheten och behållningen med den uppdaterade version 2 av Biolites CampStove är att tvåan ger upptill 50% mer ström än föregångaren. Det tar cirka 4 och en halv minut för 1L vatten att koka.

Det som ingår är dels KettlePot, en ”vattenkokare” som har en avtagbar hällpip som håller mycket tätt mot behållarens kant och handtag som du fäller ut. Handtagen är isolerade från värmen i kärlet. Förutom att koka upp kaffevatten eller te kan Kettle pot såklart användas som en kastrull för soppor, ramen & dylikt.

Sen tillkommer även Portable Grill, som är väldigt lättmonterat och gör att det går snabbt och enkelt att grilla på den ca 0,3 m2 grillytan. Två stödjande ben fälls enkelt ut och ger extremt god stabilitet till hela paketet. Ett tips är att undvika kottar & pinnar du plockat på marken. De kommer sota något vansinningt och ge dina korvar & dylikt en riktigt skev sotsmak som nog ingen uppskattar. Se istället till att du sparar din finaste ved eller har med dig kol/briketter så du inte förstör middagen.

Medföljer gör även en FlexiLight som har en kapacitet av 100lumen, med steglös dimmer som skapar stämning i ett mörkt camp.

  • Campstove 2,
  • Vikt 935g
  • Höjd 20.96 cm
  • Bredd 12.7 cm
  • Kettlepot
  • Vikt 465g
  • Mått: 25.91 x 13.21 cm
  • Grill
  • Vikt 850g
  • Mått 24.13 x 30.48 x 26.67 cm