Classic Work Glove Natural – BAREBONES

375 kr

375 kr

NATURFÄRGAT KOSKINN

Beskrivning

Barebones klassiska arbetshandskar i slitstarkt & naturfärgat koskinn funkar lika bra i trädgården, ute på äventyret, vid grillen eller under söndagspromenaden på stan. En stilren skinnhandske som inte mår dåligt av att skita ned sig ordentligt. 

Designen är 100% arbetshandske. Handskarna levereras ovaxade men vill du öka på vattentåligheten & ändra looken så kan du absolut vaxa in de med ett läderfett. Vårt egna naturliga skovax funkar också väldigt bra till handskar i läder & skinn. Då Barebones använder sig av naturliga infärgningar i sina handskar så kan de fälla lite överskottsfärg när de är nya.

Konstruktionen består av ett saftigt lager koskinn sammansatta med så kallad gunn-cut vilket är en klassisk metod där de flesta sömmar är vända inåt förutom 2st på mellanfingrarnas nedre insida. Detta för att ökad komfort & rörlighet. Ett insytt elastiskt band håller handsken på plats runt handleden.

Handskarna är ganska styva i början. Det tar några hundra spadtag eller många mil kramande av cykelstyre innan den där magiska känslan uppstår. Det gör inget om de sitter lite tajt i början heller – handen vinner & skinnet töjer ut sig och formar sig med tiden.

Material: Koskinn
Färg: Natural Yellow
Modell: Classic Work Glove
Varumärke: BAREBONES

Barebones grundades av Robert Workman som tidigare legat bakom succéer som Goal Zero. De tillverkar en hel radda produkter inom camping, uteliv, matlagning & trädgård. Men är kanske mest kända för sin LED-lyktor. Designen är lite mer rustik & jordnära än flashig & high-tech. Men framförallt handlar det om hög kvalitet & bra funktion. Barebones produkter lyfter upplevelsen & gör allt så mycket mer najs helt enkelt. Lite som en hybrid av en samuraj & en cowboy (eller cowboyflicka).

Barebones är en certifierad B Corporation sedan starten. Certifierade B Corps bildar en global sammanslutning av företag som använder vinster och tillväxt för att skapa ett gynnsamt slutresultat med en hållbar ekonomi för alla. B Corps är enligt lag skyldiga att beakta vilken påverkan deras beslut har på anställda, kunder, leverantörer, samhället och miljön.