Japanese Nata Hatchet + Sheath – BAREBONES

950 kr

REJÄL GRENSÅG

Slut i lager

Artikelnr: HMS-2126 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Denna vansinnigt brutala röjyxan/klyv/machete från Barebones är så bananas att vi på allvar funderade på om vi ens skulle ta in den i vårt sortiment. Är den möjligtvis för mycket Rambo för vår snälla lilla butik?

Men nu börjar vi ändå så sakta vänja oss med att vara i samma rum som en nyslipad nata på 800+gram. Tur den sitter säkert i sitt fodral!

Så vad är då detta för verktyg egentligen. Är det en yxa eller ett svärd liksom? Nja! En nata kan bäst beskrivas som en jäkligt tung kniv med ett brett blad. Natans blad är hela 5mm tjockt och dess branta slipning gör den grym för att klyva det mesta. Speciellt om man tillämpar en mer snärtig & skärande huggteknik. Lika användbar för att forcera sin väg genom sly & kvistar som när man fixar veden i lägret. Den ersätter inte en konventionell yxa när det kommer till att hugga ved på klassiskt vis – men är 100ggr roligare!

Samtliga Barebones-verktyg är tillverkade av värmebehandlad rostfritt stål med ergonomiska handtag av finfin valnötsträ. Det medföljande fodralet är riktigt säkert & rejält samt utrustat med bältesclip.

+ Rostfri
+ Ergonomisk design
+ Snygg
+ Handtag i valnötsträ med kopparklätt hål för snodd.

Modell: Japanese Nata Hatchet
Blad: 4Cr14MoV Rostfritt stål
Längd: 40,6cm
Vikt: 816gram
Varumärke: BAREBONES

Barebones grundades av Robert Workman som tidigare legat bakom succéer som Goal Zero. De tillverkar en hel radda produkter inom camping, uteliv, matlagning & trädgård. Men är kanske mest kända för sin LED-lyktor. Designen är lite mer rustik & jordnära än flashig & high-tech. Men framförallt handlar det om hög kvalitet & bra funktion. Barebones produkter lyfter upplevelsen & gör allt så mycket mer najs helt enkelt. Lite som en hybrid av en samuraj & en cowboy (eller cowboyflicka).

Barebones är en certifierad B Corporation sedan starten. Certifierade B Corps bildar en global sammanslutning av företag som använder vinster och tillväxt för att skapa ett gynnsamt slutresultat med en hållbar ekonomi för alla. B Corps är enligt lag skyldiga att beakta vilken påverkan deras beslut har på anställda, kunder, leverantörer, samhället och miljön.