Alice Kitosan Dark Used – KINGS OF INDIGO

kr

kr

100% EKOLOGISK BOMULL

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Ekologiska & veganska  damjeans från KOI – Kings of Indigo. Alice har en hög midja och vida, parallella ben. Svängt midjeband för att tajt fit runt midjan. Tvätten Kitosan Dark Used har en mörkblå färg med en fin tvättad yta som påminner om äldre jeansmodeller – gammalt möter nytt!

Stort plus till KOI som använder återvunna material i sina dragkedjor & nitar samt har fickor som är förstärkta med återvunnen polyester för bättre slitstyrka.

Precis som alla KOI´s ekologiska damjeans är även denna Alice en vagensk modell. Den klassiska skinnlappen har nu bytts ut på samtliga KOI-jeans icohmed hösten 2019.

Detta plagg är tillverkat av 100% ekologisk bomull. En naturfiber som inte besprutats eller behandlats med kemikalier. Säkrare för planeten, bonden, skräddaran samt den slutgiltiga bäraren. Kitosan innebär att KOI använt sig av ett tvätt-teknologi som minskar vattenårgången med up till 50%, kemikalier med upp till 70% samt kräver 30% lägre energiförbrukning. Allt fler jeansproducenter använder ekologisk bomull men KOI går alltid ett steg före och tittar på HELA processen.

Material: 100%% ekologisk bomull
Tvätt: Kitosan Dark Used
Varumärke: KINGS OF INDIGO
Vegan: JA
Modell: Alice
Tvätt: Kitosan Dark Used