Parka Darkin Oliv – LANGERCHEN

kr

kr

VEGAN & EKOLOGISKT

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Darkin är en modell vi känner igen från våra först säsonger med Langerchen som nu fått en uppdatering när det kommer till själva konstruktionen. Passformen är densamma men skalet har en ny sammansättning. Darkin är en lite tunnare vinterjacka som du kan använda hela hösten & långt inpå våren. Vi brukar säga att detta är en vinterjacka för 9 av 10st vinterdagar. När det blir riktigt kallt kräver den bara en varm tröja så är allt lugnt.

Inför denna kollektion har Langerchen dessutom testat alla sina olika konstruktioner för att få fram en mer exakt siffra på hur vattentåliga jackorna är. Darkin har en vattenpelare på 10.000mm vilket innebär att jackan klarar oavbrutet regn under en lång tid. Detta uppnås inte genom massa giftiga kemikalier eller förstör plaggets andningsförmåga.

Darkins skal består av 60% ekologisk bomull  som är förstärkt med 40% återvunnen nylon. Det ger en mer naturlig & oplastig yta som fortfarande är slitstark & färgsäker. Skalets insida har dessutom en tunn PU-beläggning som hindrar vind & väta från att tränga in utan att helt stänga inne kondens. Fyllningen består till 100% av återvunnen polyester. På insidan mot din kropp har Langerchen valt att klä jackan i supermakt & lent Tencel vilket framförallt ökar komforten inuti ärmarna och gör att du kan bära den bekvämt till kortärmat.

Darkin har en rejäl & dold 2-vägsdragkedja från YKK av metall. Alla knappar är av metall.

Designmässigt lämnar Langerchen inget åt slumpen. Darkin innehåller allt man hoppas & bör kunna kräva av en ordentlig vinterjacka. Den fodrade huvan är utrustad med dragsko, kragen är hög & skyddande. Darkin har 2st rejäla ytterfickor & 2st innerfickor.

Precis som samtliga jackor, parkas & kappor från Langerchen tillverkas även Darkin i deras egna GOTS-certifierade studio av välutbildade & välavlönade sömmerskor & skräddare.

Material skal: 60% ekologisk bomull, 40% återvunnen nylon.
Membran: PU
Ytfinish: PFC-fri regnavstötande beläggning.
Material fyllning: 100% återvunnen polyester.
Material foder: 60% ekologisk bomull, 40% återvunnen nylon.

Modell: Park Darkin
Färg: Oliv / Olivgrön
Varumärke: LANGERCHEN

VEGAN: JA